Opslag voor elektrische e-bike lithium accu's

Opladen van e-bike accu’s is een groot risico op brand!

Het laden van accu’s voor elektrische fietsen gebeurt op dit moment vaak op een onveilige manier. De e-bike lithium accu’s liggen met de laders op een bureau, stelling of bij de conciërge / receptionist in de vensterbank. Herkenbaar?

Er is eindelijk een eenvoudige oplossing voor handen die de risico’s beperkt tot een minimum.

Tot nu toe zijn er alleen brandkasten met een stroomverdeling erin voor het laden van de accu’s. Beter dan niets maar u kunt zich voorstellen wat er gebeurt als er brand ontstaat (Thermal Runway) bij een van de accu’s van een e-bike dan gaat de rest mee! Er zal in de kast een hels vuur ontstaan wat niet meer te controleren is. Zodra de brandweer de brandkast opent komen er veel schadelijke gassen vrij. Bij het blussen ontstaat een corrosief en giftig bluswater. Waaraan omstanders, personeel en leerlingen blootgesteld kunnen worden.

Door gebruik te maken van de “Multi Safe Charge” los je dit eenvoudig op. De gebruiker legt zelf bij aankomst de lithium accu in de kast en sluit deze aan op een 220 volt stopcontact met overstroom beveiliging. Mocht er een accu gaan roken of branden dan zal de ingebouwde brandmelder een alarm signaal geven. De conciërge of andere medewerker zal in een vroeg stadium gewaarschuwd worden. Deze kan met de aanwezige lithium blusser de accu blussen of de gehele kast snel en veilig naar buiten rijden en buiten de accu blussen.

Het product bied plek aan 12 lithium-ion accu’s en laders. Doordat de accu’s gescheiden zijn is de kans op valschade aanzienlijk kleiner dan wanneer deze samen opgeslagen worden. Een val kan zorgen voor een instabiele accu die daarop dan weer voor een grote kans op brand zorgt.

Download hier de informatiefolder

Bekijk meer afbeeldingen

Geschikt voor:

De MultiSafeCharge is geschikt voor accu’s en opladers voor Lithiumaccu Lithium-ion accu’s tbv elektrische fiets, elektrische stadsfietsen, hybridefiets vouwfiets, bakfiets, en de o.a. volgende merken: Brinckers, Cube, Cresent, Frappe, Kross, Stromer, Victesse, Giant Riese&Muller, Moustache, Sparta, Cortina, Batavus, Qwic, Pelikaan, BMC, B’Twin, Gazelle, e-bikes, Vogue bikes, Bakfiets.nl, Popal, Kalkhoff, Watt, Clikebikes, Votani, Ampler bikes, Ebike das original, Dutch-id, Gocycle, Kettler, Altec, A-bike, Amslod Bizobike, Dahon, Scott multicycle, Pegasus, Rivel, Bsp, Gepida, Bikkel bikes, e-bikez, Koga, Cannondale, Klever, Kreidler, Merida, Oxford, Pro e-bike, Puch, Rap & Velo de ville.