Er is plaats voor 12 of 18 accu’s en opladers .

De opladers worden per 2 vakken gecombineerd in 1 stekkerblok waarbij er voedingskabels zowel naar boven gaan als naar beneden.Vanwege de samenstelling van de accu’s hebben deze bij brand een versterkende werking naar elkaar. Alle accu’s hebben daarom een eigen compartiment.

De stroomvoorziening bestaat uit 2 aparte stekkerblokken die zijn voorzien van overspanningsbeveiliging. Voor zwaardere accu’s  -die het maximale vragen van het stopcontact- zijn extra voorzieningen getroffen in de vorm van 2 aparte eurostekkers aan de zijkant van de MSC.

In de achterwand zijn per vak ventilatiesleuven gemaakt en een ventilator op de bovenzijde. Via dit ventilatiesysteem wordt de warmte die tijdens het opladen ontstaat direct afgevoerd. Tevens is op de bovenzijde een rookmelder gemonteerd. Zodra rook zich ontwikkelt, zal de melder afgaan en de omgeving alarmeren. De rookmelder is demontabel, zodat deze desgewenst vervangen kan worden voor een detector die is gekoppeld aan het eigen brandmeldsysteem. (Dit ter beoordeling van de eigen installateur.)

De MSC wordt optioneel gecomplementeerd met een brandblusser die speciaal is ontwikkeld voor lithium branden. (Een gewone brandblusser voldoet NIET bij een lithiumbrand!) Deze speciale brandblusser kan –na aanmelding- in onderhoud bij het huidige onderhoudsbedrijf. Er hoeft daarvoor geen andere partij te worden ingeschakeld.

Buitenafmetingen:

MSC 18: diep: 60cm, breed: 68cm, hoog 180cm

MSC 12: diep: 60cm, breed 68cm, hoog 155cm

-Ladervak: diep: 26cm, breed: 19,5cm, hoog: 12cm

-Accuvak: diep: 43cm, breed: 19,5cm, hoog: 12cm

Voorzien van 4x een zwenkwiel waarvan 2x met rem (voorzijde)

Dubbele euro aansluiting aan rechterzijde deze zijn apart op een stroomverdeler aangesloten waarop 6 stekker ingeplugd kunnen worden. De stroomverdelers zijn voorzien van een overspanningsbeveiliging. De beveiliging is van toepassing op de ingaande aansluiting.